Tanzania

Al meer dan 20 jaar heeft bs Armhoefse Akker (samen met bs. De Alm en bs. Bibit) een vriendschapsband  scholen in het district Same, Tanzania.
Deze scholen zijn: Ishinde Primary school, Njoro Primary School, Mother Kevin English Primary School en  Lesirwai Primary School  .Deze laatste staat in het Masaigebied.
Wat in veel gevallen begonnen is met 2 lokaaltjes -of lesgeven onder een boom- is mede door onze steun uitgegroeid tot een geheel van mooie grote scholen waar veel kinderen onderwijs krijgen. Iets wat niet voor ieder kind gewoon is in Tanzania, maar wel ontzettend belangrijk.

Ieder jaar maken we iets leuks voor de kinderen daar en proberen we met acties geld in te zamelen, zodat er weer nieuwe materialen gekocht kunnen worden of reparaties aan de gebouwen uitgevoerd kunnen worden. Ook zijn er watertanks aangelegd bij de scholen, zodat de kinderen niet zelf hun water mee hoeven te brengen naar school.
Onze kinderen leren op deze manier wat over te hebben voor een ander en in contact te komen met de kinderen daar. Ook leren ze wat over de leefomstandigheden en cultuur van Tanzania.
Ongeveer eens in de drie jaar is er een onderwijsreis naar Tanzania. Dan gaat er een aantal leerkrachten van Armhoefse Akker naar de scholen in Same om te zien wat er met het opgebrachte geld tot stand is gebracht.! En natuurlijk om de mooie tekeningen en brieven te brengen die de kinderen van onze school gemaakt hebben!

Alles gaat in overleg met de contactpersonen van de STEDENBAND TILBURG SAME TANZANIA.
Als je meer wilt weten over deze vriendschapsband:
vraag het aan juf Anja of meneer Nico!